Propavan 25 mg

HÀr kan du lÀsa mer om Propavan 25 mg tabletterna frÄn Sanofi.

Sanofi Àr ett lÀkemedels företag som tillhör ett moderbolag i Frankrike, Sanofi Paris, dÀr Àven huvudkontoret ligger. Det Àr ett aktiebolag, sanofi-aventis AB, som Àr en sammanslagning av tvÄ tidigare företag. Idag Àr Sanofi ett av vÀrldens största lÀkemedelsföretag och har anstÀllda i 110 lÀnder.

De har anstÀllda runt om i vÀrlden, och har över 10 000 forskare som söker nya lÀkemedel och behandlingar, samt arbetar pÄ dem de redan har för att utveckas och förbÀttras.

I Sverige har Sanofi cirka 100 anstÀllda, som arbetar med kliniska studier samt marknad och information. Deras huvudkontor ligger i Bromma.

Fokusen i Sverige ligger pÄ fem större omrÄden; Diabetes/Metabolism, Kardiologi/Trombos, Onkologi, Centrala nervsystemet och Internmedicin.

Propavan 25 mg

Propavan finns endast i en typ av dosering, och det Àr i 25 mg tablettform. Den aktiva substansen Àr Propiomazin, och anvÀnds som ett sömnmedel. Propavan Àr receptbelagt och Àr dÀrmed endast tillgÀngligt efter din lÀkares utskrift.

DÀremot kan man köpa Propavan i olika förpackningar, frÄn 49 stycken till 250 stycken. Tabletterna kommer vanligtvis i ett blister (en sÄ kallad karta, dÀr man trycker ut tabletten en och en; kallas Àven för tryckförpackning) i olika antal, men finns Àven pÄ burk. PÄ burk finns de endast i en förpackningsstorlek, och det Àr med 250 Propavan.

Priserna varierar, men en guide Àr att 250 tabletter pÄ burk idag kostar cirka 200 kr. Tabletterna i blisterförpackning kostar mindre.

Hur ser tabletten ut?

Propavan klassas som vita – gulvita tabletter; de Ă€r runda och kupade med en brytskĂ„ra i mitten (endast pĂ„ ena sidan) och Ă€r 9 x 9 mm stora.

Vad bör du tÀnka pÄ om du anvÀnder Propavan?

Ta aldrig nÄgon annans lÀkemedel och ge aldrig nÄgon utav ditt. Inte bara för att du sjÀlv kommer att behöva det, men du vet inte vad för problem den personen kan ha. Det kan lÄta riskfritt att ge nÄgon du kÀnner en tablett för att hjÀlpa den personen att sova, men om den personen Àr alkoholist eller har nedsatt leverfunktion sÄ kan det fÄ allvarliga konsekvenser, och det gÀller Àven för Propavan.

Propavan har en hÄllbarhet pÄ cirka 2 mÄnader och överbliven eller utgÄngen medicin ska lÀmnas in pÄ ett apotek. Propiomazin, den aktiva substansen i Propavan, pÄverkar troligtvis miljön negativt om den inte tas hand om pÄ rÀtt sÀtt.

Följ alltid din lÀkares rÄd och anvisningar. MÄr du dÄligt och/eller lider av biverkningar, kontakta din lÀkare eller vÄrdcentral och kanske Àven sluta anvÀnda Propavan under en tid, om det Àr riktigt illa. Detta Àr frÀmst om du lider av biverkningar som pÄverkar dig starkt Àven i ditt dagliga liv, för om du fortsÀtter att ta lÀkemedlet fastÀn du fÄr biverkningar kan du förvÀrra dem och riskera en överdos.

En lindrig och vanlig biverkning Àr dÄsighet; upplever du detta kan du fortsÀtta anvÀnda Propavan som vanligt, men tÀnka pÄ att ex. inte köra bil pÄ morgonen. DÀremot bör du fortfarande kontakta din lÀkare om du upplever dessa besvÀr efter att ha Àtit Propavan 25 mg tabletter.